ValluNovanto Me Rakennamme Paremman Suomen. Tule Mukaan

Tyttöjen/poikien koulutus kehitysapuna

 

Jo pitkään on puhuttu siitä, että tyttöjen kouluttaminen kehitysavulla esim. Afrikan maissa on tärkeää.

Tyttöjen koulunkäynti loppuu usein 12 vuotiaana. Totta. 

Missä ovat uutiset poikien koulutuksesta?

Siitä että monien kriisimaiden pojat ovat 8 vuotiaina pakotettuja ottamaan kalashnikovin käteensä ja taistelemaan samanikäisiä " vihollisia" vastaan.

Mediassa ja kehitysyhteistyössä ja politiikassa tyttöjen oikeudet koulutukseen myyvät ja tuottavat paremmin.

Monellako kummilapsen omaavalla on kummilapsena POIKALAPSI? Onko se edes mahdollista?

Avustusjärjestön tai kummivaroja vastaanottavien yksityisten "avustusjärjestöjen" , kirkon ...prioriteettina ovat tytöt.  Suuri osa avustushenkilöstöstä on naisia. Meneekö tunteet ja myyvyys todellisuuden edelle?

Missä ovat RIIPPUMATTOMAT PUOLUEETTOMAT  tutkimukset siitä, mitä oikeasti kannattaa tehdä ja mikä vaikutus on tyttöjen, poikien tai molempien kouluttamisella vastaanottajamaissa yhteiskunnalle, tytöille tai pojille?

Jos vaikkapa Egyptissä, joka taitaa olla koulutetuimpia arabimaita, yli 80% miehistä ja pojista sortavat ja pahoinpitelevät tyttöjä ja naisia ihan kulttuurisista syistä ja kannattavat pientä silpomista. Jopa ihan vaan huvikseen. Olisiko heitä tarvetta kouluttaa? 

Kriisialueilla tämä on vieläkin yleisempää. Mitä tähän auttaa tyttöjen kouluttaminen? Ongelma on muualla.

Jos  vanhempi klaanitaistelija haluaa 7 neitsykäistä, laittaa hän pojat tappamaan toisiaan, niin riittää paremmin.

Poikiakin pitää kouluttaa ja päästää kalashnikovin vallan alta.

Kouluttaa viljelemään, olemaan perheen pää, yrittäjyyteen...  Nyt hankkivat hyväksyntää alle 10 vuotiaina sotilaina. Tämä sotapeli on realismia, ei nintendoa, jännitystä molemmissa. 

Täällä ihmetellään, miksi poikalapset ovat niin paljon edustettuna turvapaikanhakijoissa, miksi eivät rakenna maataan ja puolusta kansaansa ja kotiaan.  Niinpä. Miksi?

Asiat eivät ole aina yksinkertaisia ja tulos voi olla muuta, kuin meille on myyty mielikuvissa. 

Osalla on oikeasti vaarana joutua tappajaksi tai tapetuksi ilman, että kysytään. 

Ei ole näkemystä paremmasta kotona , ei työtä, tekemistä, koulutusta. 

En tiedä kokototuutta, enkä tiedä mitä voidaan ja pitäisi tehdä. 

No, aina voi ostaa jalkapalloja. Sitähän poikien tukeminen on ollut. 

Jos joku tietää , laittakoon mielipiteensä esiin ja viitteitä tutkimuksiin, miksi teemme ja ajattelemme nyt niinkuin teemme.

Lahjarahamme vuodessa taitaa olla n.  500 000 000,- vuodessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Enempää pohtimatta tätä kirjoitusta, varmaankin kaikki ehdotukset ovat kannatettavia.

Afrikassa naiset tekevät työt ja miehet käyvät sotimassa. En tiedä muuttuuko mikään kovin äkkiä, ja kun näin on ollut on pitänyt satsata naisten koulutukseen. Naiset ovat huolehtineet kaikesta kotiin ja elantoon liittyvästä. Naiset myöskin viljelevät maata ja keräävät polttopuita.

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Hyvä Jouni.
Lähinnä nostin nuo pojat esille, koska sitä ei paljoa näe tehtävän.
Jos ei poikiakin kouluteta, ei sotiminen lopu, eikä naistenkaan asema parane.
Pojille pitäisi saada ammattikoulutus ja alkaisivat kehittää yhteiskuntaa ihan kylistä lähtien. Siinä vapautuu sitten työmahdollisuuksia naisillekin.
Jos ainut toive on päästä pois, ei asiat parane. Lisäksi kouluttamaton poika tai tyttö ei pärjää tulevaisuudessa siellä, eikä täällä.

Tietysti jos on kokoajan vaarana, että joku rosvojoukko hyökkää ja ampuu poikia, jotka ei ehdi karkuun ja raiskaa ja varastaa naiset. Tämä vähän kärjistäen sanottuna, ei toivoa ole helppo iskostaa mieliin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Näkyynuo kehitysmaiden pojat pärjäävän hyvin sortamalla tyttöjen ja naisten oikeuksia . Joko uskonnon tai kulttuurin mukaan.

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Hyvä kommentti Marja-Liisa.
Ei ne kovin hyvin pärjää. Juuri siksi kai pojatkin tarvitsisivat koulutusta, etteivät sortaisi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

No hyvä. Tyttöjen koulutuksen painottaminen lienee seurausta sekä siitä, että kohdemaissa tytöt ovat tyypillisesti niitä, jotka useammin jätetään kouluttamatta, mutta myös siitä että tyttöjen kouluttamisella on erilaisia kerrannaisvaikutuksia.

Länsimaissakin juuri äidin koulutustaustalla on merkitystä lasten tulevalle kouluttautumiselle. Siis, koulutat tytön -> vaikutat todennäköisesti myös jälkeläisten koulutukseen ja menestymiseen.

Koulutettu tyttö alistuu epätodennäköisemmin satuolennon tai paikallisen poppaukon käskystä synnytyskoneeksi. -> vaikutat mm. väestönkasvuun.

Ja niin edelleen. Mitä helkkaria muuten tarkoittaa kohtuullisen patriarkaattisissa kulttuureissa vaatimuksesi siitä, että poikia pitää kouluttaa olemaan perheen pää?

Ai niin, ja itse olen tähän mennessä vastannut yhden poikalapsen koulutuksesta päätyyn asti.

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Hyvä Tomi.

Tarkoitin kai sitä, että pojille opetettaisiin vastuullisuutta, koulutettaisiin heille ammatti, eikä vaan jätettäisi värvääjien armoille. Näin varmasti naistenkin asema paranisi. Jonkilaista yhteisöllisyyttä, ammattien kirjoa, palveluita kaupoista, verstaisiin, sairaaloihin ja kouluihin.
Mielelläni en puhuisi edes miesten ja naisten asemasta, vaan heidän koko yhteiskunnasta. Miten sen tasa-arvo paranisi kokonaisuutena.
Poikien tilanteen otin esille, koska sitä ei kukaan kovin paljoa tee.
Monelle pojalle ei ole mitään tulevaisuutta kotiseuduillaan, jotain orjatyöhön verrattavaa tai sotimista tai sen pakenemista.
Jotenkin pitäisi iskostaa halu parantaa elinoloja siellä omilla teoilla , antaa toivoa ja välineitä sen toteuttamiseksi.

Käyttäjän MirjaKolehmainen kuva
Mirja Kolehmainen

Hyvä että otat puheeksi poikien aseman. Ylipäätään poikien hyvinvoinnista saisi todellakin puhua enemmän.
Ps. Itselläni oli aikoinaan kummilapsena afrikkalainen poika :)

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Ainakaan vähempää ei voi puhua.
Aika yksipuolista on tiedottaminen, varmasti johtuen juuri siitä, että monet järjestöt rahoittavat toimintaansa paremmin pitämällä esillä juuri tyttöjen oikeuksia. En missään nimessä väitä, että tästä myös ei pitäisi puhua, mutta jonkinlaisen tasa-arvon pojatkin kai ansaitsisivat.
Tytöt lopettavat koulun siinä n. 12 vuotiaana, koska menevät naimisiin, vanhemmille pojille tai miehille.

Tämän muuttaminen vaatii asenteiden muuttamista, mutta onnistuuko se tyttöjä vai poikia kouluttamalla. Varmasti molempia. Onnistuuko sittenkään, kun kyse on vanhoista tavoista ja kulttuurista. Perheelle naisesta vaan on nyt enemmän hyötyä kotona, kun ulkona ei voi kulkea, kun muut miehet pitävät prostituituna, tai muuten vapaana riistana.

Kuinka koulutettu nainen pärjää?
Meillä on pinttyneet miesten ja naisten työt. Tuolla kai melkein kaikki on miesten työtä, paitsi kotona kodin ja perheen hoito.

Jollain toimilla meidän pitäisi pystyä auttamaan heitä siellä, muuten heitä on miljoonia enemmän täällä.

Miten se oikeasti tehdään, onko ehdotuksia?

Toimituksen poiminnat